miercuri, 18 martie 2009

Codul penal e ... penal

Deci apare un nou cod penal al lui Predoiu. Problema este ca e absolut penal. Nu, nu in sensul in care va asteptati ci invers. Adica e mult mai bland. Adica nu mai e penal deloc. Pai saracii infractori... Sa ne gandim si la ei. E, ce daca au facut si ei niste furturi, sunt oameni nu? Si cum dintre valorile nationale actuale putem enumera furtul si teapa (eventual la stat dar nu obligatoriu) era pacat sa le pedepsim prin lege, nu? Asa ca dl. Predoiu, Ministrul Justitie (sau ceva de genul asta) s-a gandit sa imblanzeasca acest cod penal. Din cate am inteles, in noul cod penal furtul va fi pedepsit la fel, cu inchisoare de la 1 la 5 indiferent de suma furata (adica, daca fura un amarat o paine va fi pedepsit la fel ca cei care au devalidat Bancorex spre exemplu). Deci frate, acum chiar merita sa spargi o banca. Iei cateva miliarde, stai maxim 5 ani la parnaie dar cand iesi esti bogat.
Ca sa intelegem motivatia imblanzirii codului penal sa ne uitam la cei 150 de infractori care scapa de orice acuzatie daca se voteaza noul cod penal (facem pariu ca se voteaza?):
- Mihai Necolaiciuc - fost director general al CFR - nenea asta a facut multe, in prejudiciu total estimat de 48 milioane de Euro;
- Adrian Nastase - nu mai are nevoie de nici o prezentare - pai se putea sa lipseasca el tocmai de pe aceasta lista?
- Gigi Becali - idem comentariul de la Adrian Nastase;
- Serban Mihailescu - zis Miky Spaga, senator PSD - evident a luat spaga (legal se cheama mita);
- Nicusor Constantinescu - presedintele CJ Constanta - multe fapte, prejudiciu estimat de peste 100 milioane de Euro.
Lista beneficiarilor Codului „Predoiu” mai conţine numele demnitarilor (în exerciţiu sau foşti) Marian Oprişan, preşedinte CJ Vrancea, Radu Mazăre, primarul constanţei, Stelian Duţu – ex-preşedinte CJ Constanţa, Ion Dumitru – deputat PSD, ex-director Romsilva, Miron Mitrea, deputat PSD, ex-ministru al Transporturilor, Paul Păcuraru, fost ministru al Muncii, Decebal Traian Remeş, ex-ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, ex-ministru al Agriculturii.

Asa ca v-ati prins, exista o explicatie pentru toate. Senzatia ca traim intr-o tara de hoti persista. Voi nu simtiti acelasi lucru? Astept comentariile voastre.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Oricum, lista asta de 150 ar trebui prezentata ca "include, fara a se limita la". Cati sunt oare, in Romanica, cei care baga in buzunare la nivel mai mic, dar per total bat de departe "sustragerile" de suta de milioane de euro? Fonduri UE si PHARE disparute in neant, imprumuturi nerambursabile, pana si niste bani dati pomana pentru victimele inundatiilor? Despre astea nici nu mai amintim... Sunt nimic...

andreea mihaela stan spunea...

Eu as intreba, totusi: domnu'-domnu', ce propuneti? Mi-ar placea sa aud o solutie. Un plan, o petitie, un pom plantat, orice. O scrisoare deschisa, un "Mai, magarilor!" adresat direct celor ce fac legea. Ce zici?