marți, 17 martie 2009

Athina in martie

M-am intors. De fapt m-am intors sambata, dar nu am avut timp nici sa respir de atunci, ce sa mai vorbim de scris. Asa cum v-ati dat deja seama din titlu, am fost la Atena. Doar pentru doua zile, dar suficient cat sa am ce sa va povestesc.
Desi am mai fost la Atena de cateva ori, este prima oara cand observ ca in protocalii aflati in mijlocul orasului, pe trotuare, pe unde trec milioane de oameni, stau portocale. Si stau asa, fara sa le deranjeze nimeni. Mi se pare supermisto. Oricum, daca vreti o comparatie cu Romania ganditi-va ce se intampla cu corcodusii vara in Bucuresti. Sau cu ciresii.
O alta chestie destul de rar intalnita este vederea unui Harley Davidson roz. Roz frate. Vezi foto de mai jos:In rest, ce sa va zic, orasul este foarte scump, foarte aglomerat si destul de murdar. Daca mai pui la asta ca in prima seara a si plouat o sa va dati seama ca nu e prea misto de vizitat in aceasta perioada a anului. Acropole era inchis, cica e greva a functionarilor publici sau ceva de genul asta, nu-mi amintesc cu exactitate. Asa ca l-am fotografiat de afara si de la mare distanta.
Ce a fost misto este ca am vazut marea. Da, am mai fost de cateva ori in Atena, cu treaba, ca si acum, dar nu am vazut marea. E, de data asta, am avut ambitia sa vad marea. Ei bine, asta ne-a costat o masa proasta, intr-un restaurant pe malul marii, unde nu am fost aproape varati cu forta de catre taximetristul care era in cardasie cu patronul restaurantului. Ce, nu credeti ca se poate intampla asa ceva. Va spun un lucru: cu taxiul in Atena se poate intampla orice. Absolut orice. Spre exemplu, cand am fost in iunie anul trecut, trebuia sa ajung la sediul firmei ora 9.30. la 8.15 am coborat la hotel la receptie (eu sunt un tip extrem de punctual) si am chemat un taxi. Nici o problema sefu', in 15 minute vine. Dupa 50 de minute si multiple spume, taxiul nu venise. A venit pe la 9.20. A trebuit sa il impart cu 3 germani care mergeau in aceeasi zona, eu fiind la 105kg cel mai mic ca dimensiune dintre ei. Taxiul era o Toyota de multi ani, cu 750.000km la bord. Ii dau soferului cartea de vizita cu adresa si porneste incolo. Dupa un timp zice: ai mai fost, stii sa ajungi? Zic nu. E prima data cand merg la firma asta. Zice: poti sa afli cum se ajunge? Zic ok, sun la colega mea de acolo si ii pasez tipului telefonul sa se inteleaga in greaca, intre ei. Vorbesc ei acolo, inchide ala telefon, zice ca stie si ma duce undeva, imi zice ca asta e, platesc, ma dau jos... si evident, nu era acolo. Imi zice ala de la receptia cladirii aleia: a, nici o problema, iesi pe poarta, mergi 50m si e acolo. Bun, ma duc, era o cladire a firmei asteia acolo, avea chiar si un magazin la parter. Intru in magazinul de firma, dau de shop manager si ii zic ca merg la nenea cutare, asta cu care aveam treaba dar ca nu stiu sa ajung. A, pai stai, ca nu e aici cladirea e in alta parte, dar nici o problema ca ma duce el cu masina lui, ca suntem colegi, nu? Mergem la masina omului, ma duce asta la cladire care era ceva mai departe si zice ca ma duce el pana sus. Dar sa stau putin ca nu are acces cu masina in parcare, dar da un telefon si se rezolva. Dupa 20 de minute si 7 telefoane am reusit sa intram. Am ajuns la 10.45. Deci...
In fine, m-am abatut de la subiect. Dar asta este Atena, asa ca sa va faceti o idee.

Niciun comentariu: