joi, 26 februarie 2009

Romania are nevoie de un credit extern

Da, e clar, guvernul a spus asta. Romania are nevoie de un credit extern. Singura problema este ca nu stim niste detalii minore de genul: pentru ce anume ne trebuie acest credit, ce suma e necesara sau de unde sa luam banii. Dar stim sigur ca ne trebuie.
Mi se pare ca situatia asta ne defineste complet ca neam romanesc. Habar nu avem de capul nostru. Dar ar bine sa luam niste bani cu imprumut...

3 comentarii:

andreea mihaela stan spunea...

uite o explicatie: "Mugur Isărescu. Într-un mod inexplicabil pentru cei care nu cunosc apartenenţa sa la masonerie, Mugur Isărescu este de 17 lungi ani guvernator al Băncii Naţionale a României, poziţie pe care a rămas în ciuda schimbărilor de pe scena politică românească. Puţini ştiu faptul că Mugur Isărescu a fost menţinut pe această poziţie la presiunile unor organisme financiare mondiale, care au ameninţat că îşi retrag împrumuturile acordate României, de fiecare dată când s-a pus problema schimbării din funcţie a lui Isărescu. Explicaţia acestei susţineri trebuie căutată în perioada cât acesta a lucrat la Institutul de Economie Mondială din Bucureşti. Datorită acestei poziţii, Isărescu mergea deseori în SUA încă dinainte de 1989. Acolo a fost racolat de Consiliul pentru Relaţii Externe (Council of Foreign Relations) care avea nevoie să-şi implanteze în România un om pe care să se poată baza. După evenimentele din decembrie 1989 Isărescu a fost imediat activat. A petrecut o scurtă perioadă ca reprezentant comercial al României la Ambasada din Washington, apoi a devenit guvernator pe viaţă al Băncii Naţionale. Misiunea sa era să se asigure că România va face împrumuturi înrobitoare, care să o facă dependentă de organismele financiare internaţionale: Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Fondul Monetar Internaţional. Şi-o îndeplineşte peste aşteptările stăpânilor săi. Dintr-o ţară care în decembrie 1989 nu avea deloc datorii, România are în iulie 2008 datorii externe declarate de 45,364 miliarde de euro. Puţini ştiu şi că Mugur Isărescu este membru al grupării masonice care face jocurile în economia mondială – Comisia Trilaterală. De altfel, Isărescu a avut grijă să se înconjoare la BNR de mulţi masoni. Cel mai evident exemplu este cel al lui George Virgil Stoenescu, membru în Consiliul de
administraţie al Băncii Naţionale, dar şi Mare Secretar General al Consiliului de grad 33 al Ritului Scoţian din România. " nu stiu sursa dar ti-l pot da complet.

istan spunea...

da, stiu, chiar alataieri la masa vorbeam despre asta cu Anca. sigur, ma distreaza doar ca puteau sa faca mai pe sest acest lucru, dar la noi prostia e pe fata si nimeni nu are nici o jena.

Unknown spunea...

Mi-e teama ca e mai serios decat atat. Ca nu e vorba de prostie sau de lipsa de jena, cat mai ales de indiferenta. Pe principiul "ce ma doare pe mine de Isarescu, eu am probleme cu camasa mea..."