miercuri, 15 aprilie 2009

Fotbalul de marti seara

Asa cum scria si Brenacu, daca e marti e fotbal. Desi cred ca numele e putin fortat. Ideea e ca ne strangem un grup de tineri, de peste 35 de ani, evident cu burtile din dotare, incercam sa jucam fotbal pe terenurile din Paradisul Verde, Corbeanca. Care avem baieti mai maricei, ii luam si pe ei. Buuun...
Doar ca ieri au fost niste probleme. In primul rand nu ne-am strans toti. Naspa. "Da', ma, venim" au spus, dar de venit nici vorba. Cred ca putina ploaie inainte de meci sperie pe oricine, nu? NU! Dupa care, doi s-au accidentat inainte de a incepe meciul. Varsta isi spune cuvantul, ce sa faci.
Am gasit niste baietasi cu care sa jucam (norocul nostru ca au aparut pe la teren). Tineri. Si am inceput sa jucam. Spre surprinderea mea, chiar si asa cu doi accidentati si cu multe kilograme in plus, tot am jucat bine si chiar conduceam. Apoi, a mai cazut unul la datorie si a trebuit sa iasa din teren. A intrat si sotia, care vreau sa spun ca nu se face de ras deloc la fotbal. In fine, aproape ne-au egalat. Si am oprit meciul aici pentru ca efectivele erau inegale.
Am facut o mica redistributie, si am inceput din nou. E, acu' aia mai tineri s-au impus la inceput (trebuie sa zic ca noi eram fizic aproape prabusiti dupa 30 de minute de joc), chiar conduceau cu 4-1. Apoi, intr-un meci care imi amintea de Rocky V (cand Stalone batran cu ochii aproape lipiti de umflati ce erau si urland ca un animal ranit, se ridica de jos si il bate pe ala), am tras si am reusit sa egalam. 4-4 (ca in Liverpool-Chelsea de aseara). Si pentru ca timpul expira, am departajat la penalty. SI AM CASTIGAT!!! (cu 1-0). E o dovada clara ca varsta nu conteaza. Anii de casnicie ne-au invatat sa strangem din dinti si sa mergem inainte :). Pana se termina. Pana in ultima clipa. Cata vreme mai e o sansa. Astia tineri mai au de invatat, trebuie sa se caleasca intai.

Bun, cei interesati sunt asteptati la un meci peste 2 saptamani, marti seara la ora 20.00 in Paradisul Verde, Corbeanca la un fotbal. De mare clasa. De mare angajament si de maxima distractie. Doar semnalati-ne prezenta cumva inainte, ok?

4 comentarii:

brenacu spunea...

evident posesorii de "fanta roz" nu au venit.intotdeauna va fi ceva mai important de facut.sper sa ma refac caci am ramas dator.dar o imbunatatire a starii conditiei fizice se simte.

istan spunea...

pai sper si eu sa te refaci pentru ca meciurile de martie seara sunt prea misto ca sa le ratezi. si fara tine oricum nu ar fi la fel :). apuca-te si tu sa ari prin curte ca sa-ti imbunatatesti conditia fizica :)

andreea mihaela stan spunea...

Mi-a placut expresia "...ne strangem un grup de tineri, de peste 35 de ani" haha!. Mi-a placut si mai tare sa joc cu voi, mi s-au reactivat trairile din adolescenta cand jucam in Salajan, in fata blocului, eu "fata din grup" cu gasca lui frati-miu (cu Turcu, cu Matze, cu Adi de la Parter, Adi de la 3, Adi de la scara 1, cu Bâdâm, cine stie cati altii mai erau...). Totusi, o recomandare: mai usor cu degajarile pentru stop pe piept. :)
In rest... mi se pare extrem de sexy fotbalul din teren. Adica explozia de masculinitate (fie ea constand in icnituri de oboseala, de aoleuri, de voci pitigaiate sau nu strigand catre parteneri,sau gemete de la intinderi facute inainte de a incepe jocul :), etc) este fantastica! Se simte ca sunteti vii, macar pentru aceasta ora pe saptamana, in ciuda casatoriilor, a vietii grele pe care v-ati ales-o, a dramei si disperarii fiecaruia :). Acolo ati fost vii, stiam ca voi vedea asta, de aceea am venit. Ma pregatisem sa fiu doar un simplu public activ, care sa strige cat o tin plamanii "hai soţu'!" dar s-au schimbat socotelile, si m-am bucurat foarte tare ca am jucat si ca textele mele s-au transformat in "Lucaaa! Da pase si Nu mai imi zice "mama" pe teren!" . Keep going, fiti marti acolo, uăă Bibi care nu si-a miscat fundu' 3 strazi ca sa vina, hai baietii! Hai ca se poate! Inca un pic!

istan spunea...

foarte tare si misto comentariul :). bagam in continuare. sper. eu voi fi acolo. si cu putin noroc, o sa am si cu cine sa joc :)